18
març
09

Vintiquatrè dia de vaga de fam (18 de març)

Avui no sé ni com començar el diari. Voldria fer-ho com sempre, però avui no és un dia qualsevol. Avui les autoritats universitàries han tornat a demostrar quin és el seu diàleg i quina és la seva resposta contra allò que els molesta. Cínics, a més, com ja va passar l’any passat a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, afirmen haver pres la millor decisió i defensen l’actuació policial com a proporcionada. Continuen pensant que som estúpids, que no hem vist l’actuació dels Mossos d’Esquadra, que no tenim coneixement del que ha passat avui a Barcelona.

Encara no m’hi cap al cap tot el que ha passat avui, per més que ho penso i hi reflexiono, no ho entenc. No havia vist mai tanta brutalitat i tanta impunitat alhora. Els que manen, lògicament, es van salvant entre ells. Mentrestant, en Conseller Huguet continua mut, com si només es dediqués a Innovació i empresa. Aquests darrers, per cert, si que els escolten i, quan cal, fan un forat a la seva agenda per atendre’ls, deu ser perquè aquests no són cap minoria.

Potser estarien disposats a parlar i a debatre amb nosaltres si estiguéssim sota tortura. De fet, durant les ocupacions del semestre passat ja van utilitzar aquesta eina, es va negociar, sí, però amb l’amenaça de que en qualsevol moment podien expulsar a 28 estudiants d’entre 1 a 11 anys. Jo d’això en dic coacció i xantatge. I així va ser, per intentar frenar les mobilitzacions estudiantils van tirar endavant amb les expulsions de 6 estudiants.

Ara, al capvespre, sembla que s’estan produint detencions al metro. Hi ha un ambient de por que fa esgarrifar. Fa una estona ha vingut una treballadora del PAS de la Facultat de Veterinària a saludar-me i a explicar-me com havia anat la manifestació de la tarda de Barcelona. Ella ha marxat abans perquè, deia, el desplegament policial era brutal i es veia a venir les càrregues policials. Ha esmentat que es respirava un ambient de por, i no m’estranya després de la brillant actuació d’aquest matí.

Tot plegat és indignant i em sap greu perquè avui es plantejava un dia tranquil i interessant. Al migdia, hi havia la xerrada sobre la Revolució Bolivariana a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. Jo hi he anat l’estona que he pogut, però tothom estava pendent del que passava a Barcelona, que, en aquells moments, estava sent una veritable massacre entre policies amb sed de descarregar adrenalina i estudiants emprenyats per l’actitud d’aquests. Porres contra paraules, en algun vídeo surt, fins i tot, un Mossos d’Esquadra escanyant un estudiant immòbil a terra i envoltat per 3 Mossos més. Avui, s’han cobert de glòria i amagar que les càrregues han sigut indiscriminades i desproporcionades serà feina difícil per ells ja que tots els mitjans en van plens d’imatges i vídeos.

Demà hi ha convocada vaga i manifestació a Barcelona per l’educació pública. A les universitats, almenys a la UAB, també farem vaga. I jo segurament aniré a la manifestació malgrat que sóc conscient que porto molts dies sense menjar i que ara per ara no és el més recomanable, però davant de tot plegat, cal sortir al carrer i cal que siguem com més millor. L’equip mèdic està preocupat, el meu estat és més greu del que sembla i pateixen per la meva salut. Malgrat tot, la vaga de fam continua, fins i tot, després de tot el que ha passat avui on ha quedat ben clar que tan els hi fot si les nostres mobilitzacions són pacífiques o si algú es juga la salut per demanar diàleg i debat.

Després d’avui, queda clar amb quin interlocutor tractem i que no estem parlant d’homologació de titulacions, de renovació pedagògica ni res per l’estil, estan demostrant, després de la seva resposta a les mobilitzacions, que el que hi ha darrera Bolonya és molt més que tot això i que els interessos són prou grans com per voler-ho aplicar a cops de porra o permeten que la vaga de fam continuï.

Què és realment el que defensen tan aferrissadament? No em crec que es juguin els seus càrrecs, l’actuació d’avui mereix més que una dimissió, per un simple sistema d’homologació, o per un canvi en el sistema pedagògic, o per potenciar la mobilitat. Si Bolonya fos realment només això, haurien acceptat de bon grat el debat i segurament ja haguéssim arribat a un acord. Evidentment, i tal com venim denunciant, Bolonya és més que això, Bolonya és un engranatge més del capitalisme per potenciar la desigualtat i la precarietat laboral.

Em reafirmo, viurem lliures o morirem.

Anuncis

50 Responses to “Vintiquatrè dia de vaga de fam (18 de març)”


 1. 1 Joan Xammar
  Març 18, 2009 a les 11:20 pm

  És fàcil començar avui: first day of freedom in UB. Visca la llibertat!

 2. 2 Georgina
  Març 19, 2009 a les 12:59 am

  Molt ben dit Tomàs. Quanta ràbia i impotència hem d’empassar en dies així.

  ànims i cuida’t.

 3. 3 joan
  Març 19, 2009 a les 2:15 am

  “Viurem lliures o morirem” Ole ole, el nostre salvador! El Gandhi del Berguedà

  Veig que no menciones res dels 4 mossos ferits per la quantitat de cadires que els hi han caigut a sobre.. si almenys fossis objectiu i diguessis tot tal i com ha passat realment, tindries el meu reconeixment, per ser imparcial, i després, si vols, al final, expressar la teva opinió. Però si ja et deixes emportar per la idea que vas volver defensar un dia “mossos fills de puta” i que ara ja no pots deixar de defensar, per no “defraudar el poble”, perds qualsevol tipus de raó.

  No justifico l’acció dels mossos, NO SÉ SI HAN ACTUAT DINS D’UNS LÍMITS NORMALS I AMB ADEQUACIÓ O NO ( i ho recalco, perquè tothom es deixa emportar per les opinions dels altres malgrat no haver vist res amb els seus propis ulls). El que si sé és que ningú els ha obligat a tancar-se dins de la universitat, que no entenen que malgrat ser públic, no poden fer els que els hi doni la gana, i que tots sabíem que tard o d’hora acabarien venint els mossos, amb les conseqûències que també ja tots sabem. Però, és clar, realment això era el que estava buscant aquest col·lectiu estudiantil revolucionari, com es diu coloquialment, liar-la amb els mossos per a després poder tenir un argument de defensa: ” Nosaltres no estavem fent re, quan de sobte aquests fills de puta, malvats..” Clar clar, quina pena.

  • 4 Joan Xammar
   Març 19, 2009 a les 8:13 am

   Molt bé Joan. Jo havia proposat “El Gandhi de Cerdanyola”, però sóna millor “El Gandhi del Berguedà”. Vint-i-quatre primeres hores de llibertat a la UB!

 4. 5 Aida
  Març 19, 2009 a les 8:06 am

  Pel que fa a l’imparcialitat de’n Tomàs, només dir que ell no és un telediari. Informa des del seu punt de vista, que no és molt diferent del que pugui fer Telecinco o La Razón… (aclariment: em refereixo al fet d’opinar, no al tipus d’opinió, evidentment!)
  l’objectivitat ja la pot buscar l’Indiana Jones,ja, que no la trobarà pas.

  A mi el que em sap greu és que hi ha gent que ha dit “per fi”, gent que volia que s’arribés a això…i que aquesta gent són companys universitaris. No sé, m’agrada pensar que tenim dret a manifestar-nos, com a ciutadans, i sempre espero que sigui de la manera més civilitzada i pacífica, malgrat que he vist en aquesta mena de mobilitzacions que es cometen actes amb els quals discrepo totalment i veig que després són l’únic que apareixen a diaris i informatius…
  Però cap forma de violència em sembla justificable, sigui una feina o no…
  Al llarg del dia m’he assabentat d’una companya de classe amb tres punts a una cama, i molt més tard una altra companya i un company als que els mossos havien donat amb una porra…

  Potser els actes dels universitaris són “males maneres” no penso entrar en debat ara per això…però lo d’ahir em temo que tampoc són maneres.

  I és clar que tot és una provocació per a que avui s’ensorri la vaga convocada pels mestres…jo com a estudiant de l’Autònoma he decidit que hi aniré; això sí, espero no haver de veure coses com les d’ahir perque sóc massa sensible a la violència.

  Almenys des d’aqui recolzo la causa de’n Tomàs, perque potser us sembla que s’equivoca, potser penseu que no servirà de res, però no trobo que sigui una cosa fàcil de fer per tant s’ha d’estar molt convençut i creure molt en les idees d’un mateix, i no és fàcil estar tant segur de res avui dia. I sobretot, la recolzo perque més pacífic que això ja no hi ha res.

  Tomàs! Vols dir que assistir a la manifestació d’avui és una bona idea? En el teu estat potser et convé més quedar-te. En tot cas, cuida’t.

  • 6 Joel
   Març 19, 2009 a les 9:54 am

   No sé com pots dir tantes bajenades juntes Aida. Com pot ser ell, el Gandhi del Bergadà, el reporter dels fets que van passar ahir si no hi era?
   Ahir també vas contestar a un noi de “lletres” que s’havia etivocat de lloc quan esposava els seus raonaments ¿és un blog només per a quatre amics bergadans? Doncs no ens enganyeu més, vosaltres no lluiteu contra el Pla de Bolonya.
   El que voleu és : PROTAGONISME i no el trobeu enlloc.
   Mentre nosaltres corriem pels carrers ell estava a la xerrada de la Revolució Bolivariana i ara ens dóna la lliçò magistral.
   Posem els peus a terra, la vaga de fam és INUTIL, i si el salvador de les nostres desgràcies diu, en el seu 24 DIA DE FAM !!!! que avui pensa anar a la manifestació, és que ens està enganyant a tots.
   Respectable la teva sensibilitat a la violència, però ¿hi ha algú d’entre els estudiants que no ho sigui?

   • 7 Aida
    Març 19, 2009 a les 6:43 pm

    No pretenia tocar els collons…vaig contestar aquell noi perque creia que ho havia de fer, i sempre ho faig des del respecte…no busco protagonisme perque amb el meu nom de pila difícilment s’arribi a saber qui sóc. I pel que fa a 4 amigs bergadans, no sóc amiga de’n Tomàs, només l’he conegut de vista durant una ocupació.
    Quan dic massa sensible a la violència vull dir que el simple fet de veure gent armada fa que em plorin els ulls, així que digue’m que sóc molt sensible en un camp molt més infantil.
    Espero no estar ofenent ningú a l’opinar lliure i obertament.

   • 8 Raúl
    Març 19, 2009 a les 7:44 pm

    Desde luego, Aída, ofenderme no me ofendiste -soy el chico de “letras” a quien le hacías ver ayer que su comentario estaba fuera de lugar-, tus palabras fueron en todo momento respetuosas. Lo que sí que conseguiste es hacerme comprender que no sirve de mucho reflexionar en foros como éste e intentar plantear alguna pregunta, porque, además de no responderte, acostumbra a saltar alguien que desacredita tu comentario con el rollo: “este no es el sitio”.
    Lo que ahora me resulta gracioso es comprobar que, en cambio, sí que consideras pertinente hablarnos aquí de tus sensibilidades personales hacia la violencia y demás cuestiones que, obviamente, tienen que mucho que ver con la huelga de Tomás.

   • 9 Aida
    Març 19, 2009 a les 7:48 pm

    Sí…la verdad es que insisto en la idea de mi carácter infantil y en todo caso mis disculpas, no quiero ser uno de esos “Haz lo que digo pero no lo que yo hago”…

 5. 10 una antiga coneguda
  Març 19, 2009 a les 10:01 am

  Bon dia a tothom. Jo no entraré en cap dels debats (si es poden anomenar així) creats per uns quants ignorants que van aprendre allò “d’opinar és lícit” però es van deixar la part on deia que argumentar l’opinió sempre és un punt a favor, més que res per assolir certa credibilitat. Però bé, a aquestes alçades sobraria dir que la ignorància és una de les malalties més exteses i pel que veig pel seguiment que vaig fent dels comentaris que et deixen, Tomàs, hi ha gent que no només no ho amaga sinó que sembla que en vulgui fer ostentació.
  És molt fàcil jutjar els actes i decisions dels altres amparat per l’anonimat. Jo no comparteixo algunes de les postures ni opinions de l’assemblea o del moviment opositor a Bolonya (sense anar més lluny sóc estudiant de grau de forma voluntària). No obstant entenc l’oposició, valoro els actes que s’hi emmarquen i sobretot defenso el dret a expressar lliurement totes les opinions, per la qual cosa m’indigna com a qualsevol la conducta de les autoritats i els seus executors (ergo, els mossos).
  Diria que et conec prou bé per saber que si hi ha alguna cosa que no t’ha agradat mai és ser el centre d’atenció, i també per considerar que la teva opció és de les més honestes que s’han dut a terme. Així que només volia deixar constància del meu suport, desitjar-te que estiguis bé i segueixis bé i que et cuidis tot el que puguis.
  Una abraçada.

 6. 11 Pau
  Març 19, 2009 a les 10:01 am

  “Encara no m’hi cap al cap tot el que ha passat avui, per més que ho penso i hi reflexiono, no ho entenc. No havia vist mai tanta brutalitat i tanta impunitat alhora.”

  Ui quin victimisme…

  Personalment no puc aguantar algú d’uniforme i els mossos d’esquadra m’han semblat sempre el més execrable dels cossos policials que he conegut (per davant de la guàrdia civil), per tant, quan veig aquest tipus d’accions, tot i que no es justifiquen en absolut, tot entra dins la lògica correcta.

  Però tu Tomàs…. Tu que abanderes no només la lluita estudiantil, sinó també una llarga llista de causes, contra injustícies socials, i per les quals estas disposat a morir… No havies vist mai res semblant? No t’entra al cap aquesta injustícia? Realment és el pitjor que has vist?
  Surt del campus, no et fa cap bé…

  • 12 Joan Xammar
   Març 19, 2009 a les 10:28 am

   En efecte, Pau, cal sortir del campus.La comparació entre la nostra festeta i els obrers de SEAT votant ahir per a sobreviure feia feredat.

   Pel que fa a la comparació amb la G. Civil, també l’encertes. És cert, els Mossos són més nous i cometen alguns errors metodològics. La Guàrdia Civil té més experiència. Si apareix la Guàrdia Civil, la cosa acaba en dos minuts i els Mossos són sempre massa lents.
   De fet, a vosaltres no us impressiona més la G. Civil quan la veieu al davant? Pregunta als de Madrid. La Policia Nacional ja és més violenta i molt menys professional, és clar.

   D’altra banda, envio el meu suport tant als nois com als policies ferits.

 7. Març 19, 2009 a les 1:59 pm

  Tots aquests que critiqueu al Tomàs, en el fons us esteu morint d’enveja.

  Perquè ell sí que és conseqüent i coherent amb la seva manera de veure i interpretar el món. Li teniu enveja perquè està portant fins a les últimes conseqüències la seva lluita contra l’EEES. I això us fa ràbia, perquè, per primera vegada, no podeu incidir-hi, no podeu manipular-ho. Us fa ràbia que algú que lluita per una causa justa, precisament, lluiti. I després sereu vosaltres qui us omplireu la boca de democràcia i llibertat d’expressió. Deixeu que hi hagi opinió. I aneu a cagar a la via, que teniu la panxa plena.

  • 15 Joel
   Març 19, 2009 a les 2:34 pm

   Ni ens morim d’enveja ni ens morim de gana.
   ¿Manipular el què? No saps ni el que dius, segur que tens diarrea mental, au, cap a la via.
   Que contradictori tot plegat, si entre els que estem contra l’EEES ja anem d’aquest pal ¿com hi pot haver diàleg? El que heu fomentat en aquest blog és la violencia verbal
   Deixa que hi hagi opinió i si cagues sigues coherent amb la teva cagada.
   Siguem més respetuosos i tolerants.

   • 16 Joel
    Març 19, 2009 a les 2:45 pm

    Tomàs, et torno a dir que no juguis amb la teva salut. No pots anar a la manifestació perquè et pot portar problemes molt greus que ningú desitgem. Si la teva opció és la vaga de fam, doncs endavant, però no vulguis estar al carrer quan el teu cos no t’ho permet.
    Cuida’t.

  • 17 Pau
   Març 19, 2009 a les 2:52 pm

   Cesk,
   em crec de veritat que vegis el Tomàs com el teu heroi. He vist en aquest blog uns comportaments de fanatisme adolescent dignes d’estudi (veieu per exemple el missatge de l’Ina aquí mateix https://vagadefamperlauniversitatpublica.wordpress.com/2009/03/09/catorze-dia-de-vaga-de-fam-8-de-marc/).

   Però no t’equivoquis i sobreestimis la teva capacitat d’anàlisi. Hi ha molta gent i moltes opinions, tu tens la teva i jo tinc la meva. I pel que fa a mi, en el Tomàs no hi veig res més que un pardillo, res més lluny de les meves aspiracions.

   Pd. Cesk va de veritat va amb k? O és que et fa sentir més segur?

 8. 20 Paula
  Març 19, 2009 a les 5:20 pm

  Ei company no se perqe estas en vaga de fam, fa una mica olor a sucarrim. Per començar tu no seras afectat pel pla, no crec que tinguis que fer tot auquest drama per una cosa que no t’afectara en absolut. De totes maneres si en un tafectara notu tindries de pendre tan a la valenta ja que segur que com ets tan intelignt i tens tan potencial no tindras cap problema en el futur. No se, putser o fas per sentirte un heroi, de segur que si! Deu ser aixo. Et deus pensar que ets el Gandhi, com diuen els teus super companys (que no o serian si no estiguesiu dins del mateix decadent moviment). Tu sabras el que fas, pero que sapigues que nno estem amb tu, que hi ha molta gent que pensa que ets uns retrassat, i tal. Visca els països Catalans lliures de gent com vosaltres. Algun dia els VERDADERS estudiants s’aixecaran i usfaran callar. Per una altra banda nomes m’agradaria saber com es financia el SEPC dels collons, segur que es amb diners publics, amb diners dels directors que voleu enderrocar, jajajajjaja, seria la polla. Agur, (la revolucio es fa quan es necesaria, quan el poble u demana, no quan a uns quans els i ve de gust).

  • 21 Joan Xammar
   Març 19, 2009 a les 7:54 pm

   Benvolguda Paula: t’informo que, en efecte, el nom més estès en aquest blog és el de “El Gandhi del Berguedà”. Proposo que unifiquem definitivament el nom. Visca el Gandhi del Berguedà!

 9. 22 Guillem
  Març 19, 2009 a les 5:22 pm

  Per fi la policia us ha fet fora. Defencem el dret d’estudiar en universitats de calitat i sense putes pintades de nens petits. Tomásno tornis a menjar mai mes

 10. 24 ADRIAN
  Març 19, 2009 a les 5:26 pm

  ÁNIMO DENDE GALIZA. A LUITA CONTINUA

 11. 25 Un lliurepensador
  Març 19, 2009 a les 5:27 pm

  Ja n’hi ha prou d’aquest espiral d’insults i d’acusar-se els uns als altres de ser uns ignorants, no?
  També n’hi ha prou dels comportaments messiànics del SEPC, no Tomàs? Molts dictadors s’han alçat tot lluitant pels drets dels damés…
  Tomàs, amb el logo que exhibeixes a la cantonada inferior dreta d’aquesta web se’n fan semarretes? Estàs a punt de convertir-te en un Che ;), anims!

  Bé, ara l’analísi que jo en faig i que no em cansaré mai de recordar als del “moviment” “estudiantil”: la majoria dels estudiants expressen la seva disconformitat amb els objectius del SEPC assistint a classe cada cop que aquests convoquen una “vaga solidaria”. (sabriem els objectius reals del SEPC si sapiguessim quie els subvenciona tots els sprays, els cartells a tuti-colori i els locals que poseeixen, que no són barats)

  Carpe libertatem!

  • 26 Joan Xammar
   Març 19, 2009 a les 7:41 pm

   El més fotut és que em temo que els sprays els paga el Rectorat. És a dir, la rectora posa el llit i les pinturetes.

   • 27 Pep
    Març 20, 2009 a les 12:05 am

    No us confongueu, el SEPC treu els diners d’Euskadi Ta Askatasuna, que per mitjà de l’impost revolucionari obté prou diners per poder subvencionar al SEPC.

 12. 28 alumne
  Març 19, 2009 a les 6:35 pm

  Vinga Tomás, que tu i els teus amiguets us esteu carregant la UAB amb pintades i d’altres burrades varies.
  Jo això ho arreglava ràpid, que vingui la Polícia Nacional, com diu en Joan Xammar! Els Mossos són massa
  pacífics, això la Nacional amb 3 minuts ho té enllestit i a més crec que si estigués la Nacional tot això
  no passaria, simplement perque no tindrieu pebrots a “fotre’ls-hi canya” com dieu vosaltres.
  Ahh! me n’oblidava, jo avui a les 12h estava fent classe, que és el que haurieu de fer tots vosaltres,
  que per alguna cosa l’Estat us paga cada any més de la meitat de la matrícula!

  • 29 Un lliurepensador
   Març 19, 2009 a les 6:54 pm

   Pitjor encara: el nostre estat no té diners i la matrícula d’en Tomàs la paguen els contribuients i aquests són, majoritàriament, currantes mileuristes.
   El preu de les matrícules universitaries s’hauria d’augmentar per així solucionar el problema del dèficit i la manca d’esforç i excés de campanes d’alguns estudiants. Junt amb aquesta mesura, seria fàcil crear un siistema de beques (amb part dels nous ingresos) per a motivar l’esforç i subvencionar als pobres. A vegades no sempre la decisió més correcte és la més comode (i viceversa). Aquesta seria una mesura de “dretes” molt positiva, no creieu?

   • 30 Joan Xammar
    Març 19, 2009 a les 7:49 pm

    Sí senyor. Aquí sí que no caben discussions. És QÜESTIÓ DE SUMES I RESTES (NO COM FAN ELLS, DE SUMES I RASTES, JE,JE,JE).
    En efecte, si treus tot el que paguem als ganduls, als perroflautes, a les xatis que es passen el dia a la gespa, als que juguen a cartes, als que porten quinze anys re-matriculant-se, etc. resulta que tindríem diners per a fer una POLÍTICA SOCIAL extraordinària per a la gent que s’ho mereix i penca, encara que no tinguessin mitjans (la beca podria cobrir fins i tot viatges!)

  • 31 Joan Xammar
   Març 19, 2009 a les 7:45 pm

   Dues precisions. Jo no he dit que vingués la Policia Nacional. He proposat, més aviat, la professionalitat de la Guàrdia Civil.
   D’altra banda, les darreres estimacions situen en més del setanta-cinc per cent el que paga el contribuent per a cada estudiant (i , segons sembla, la xifra és més alta a ciències).
   Ara bé, gràcies pel teu suport, company. Fins i tot, ets molt més ràpid i expeditiu que jo i et vull felicitar. I , a més, a la Guàrdia Civil no li “foten canya”, en això l’encertes en profunditat.

 13. 32 bolonyabcn
  Març 19, 2009 a les 7:50 pm

  Això! A estudiar tota aquesta colla, que no estan aprofitant una matricula subvencionada. A “fotre’ls-hi canya” !

 14. 34 Un lliurepensador
  Març 19, 2009 a les 8:22 pm

  Avui en Tomàs està d’aniversari, 25 dies en dejuni! Ni els més devots!

 15. 35 Aida
  Març 19, 2009 a les 10:02 pm

  Ei freneu el carro, pensava que se’m jutjava d’un altre comentari que jo havia posat i jo pensant…com coi pot ser que cometés l’error de cagar-la tant ahir i ni me’n recordo del que vaig dir…
  És que jo sóc Aida amb majúscula, aquella altre aida té una a minúscula, em meu comentari era un altre! >___< no em torneu a fer això! quina angoixa!

  L’Aida que escriu amb A majúscula sóc jo, l’altre no sé qui és!

 16. 36 Joan Xammar
  Març 19, 2009 a les 10:28 pm

  Heil Hitler ! Arriba España ! José Antonio, presente !

  • 37 Joan Xammar
   Març 20, 2009 a les 9:26 am

   Em retiro, peruqè jo això no ho he dit. Algú ha agafat el meu nom i AIXÒ VOL DIR QUE AQUEST BLOG ESTÀ MANIPULAT. ADÉU, PERÒ LA LLIBERTAT VA COMENÇAR ABANS D’AHIR A LA CENTRAL I JA NO PARARÀ.

 17. 38 Anònim
  Març 19, 2009 a les 11:04 pm

  Xammar fill de puta feixista!

  la lluita continua!

  Maulets & SEPC

  • 39 Ferran
   Març 20, 2009 a les 9:42 am

   ANONIM: El fill de puta ets TU per dir això en nom d’una minoria.
   Jo fa dies havia deixat el blog perquè ja em vaig adonar que el manupulaven, que és molt fàcil agafar una falsa personalitat.
   El Joan serà com serà i tindrà les seves pròpies idees, però mai creuré que ell hagi pogut escriure això, que consti que no el conec de res, exepte d’aquest blog.
   Retracte del que has dit, si és que tens pebrots. I també el que hagi usurpat la personalitat d’un altre.
   Les teves paraules són tan greus com la càrrega policial.

 18. 40 estudiant de la uab
  Març 19, 2009 a les 11:11 pm

  Fa dies que segueixo el bloc, i la veritat entre la vaga de fam que està fent el Tomàs i els nous gossos que tenim disperssats per barcelona vaig molt i molt perdut,

  qui te la valentia de criticar l’acció que està fent en Tomàs? Si és pacific i actiu a l’hora qui s’ha de queixar? Tant ús molesta que en Tomàs faci vaga de fam? Perquè ús molesta? perquè no és prou important? això és poder perquè els vostres pares ús poden pagar els estudis però a mi no mels poden pagar, jo necessito treballar però això provoca que no puc seguir el mateix ritme de la classe ja que totes les classes són presencials i plenes de pràctiques que dificilment puc seguir però tot i així ho intento, i la veritat no ho aprovo tot ja que haig de prioritzar i si, en suspendre una o dues al semestre però la resta, les 5 o 6 assignatures que faig les aprovo per sobre del 7, no hem mereixo estudiar?

  ús ho mereixeu més vosaltres que ús podeu passar el dia davant d’un ordinador criticant a una persona que pacificament està portant una lluita a terme, la més seriosa i la que possiblement aconseguira uns objectius clars.

  que hem de fer? esperar que la Ripoll, en Ramirez, en Moresso, L’huget, la Palmada o en Saure decideixin tota la nostra vida? el nostre futur?

  Jo dic no! no ha Bolonya! no a la Repressió!!

 19. 41 Joan
  Març 19, 2009 a les 11:35 pm

  És normal que molta gent no sigui capaç d’entendre que algú tingui la valentia i l’esperit de sacrifici per tirar endavant i ser conseqüent amb les seves idees.

  Corrent cap endavant mirant-se els peus i sense saber ni en quina direcció els porten. Estudien com a pur tràmit per poder treballar i sentir-se una mica superiors a la resta dels treballadors. Menjar, cagar, estudiar, treballar, escalar i mirar de córrer més que els altres. Si cal els trepitgen per pujar més ràpid.

  I es pregunten com pot ser que algú pari de córrer, aixequi el cap i es preocupi d’on porta el camí. Com pot ser que algú s’aturi i es preocupi pels que vindran darrera? Doncs mireu, hi ha gent que no es conforma a seguir el camí que ens tracen i prefereix ser lliure i saltar-se els límits artificials que ens imposen. Hi ha gent que a més, quan busca el millor camí, pensa en els altres, els companys i els que vindran. En Tomàs és un d’aquests.

  I jo em pregunto: què fan aquests que tenen tanta pressa que no volen perdre hores de classe fent el borinot per aquí? Potser és que no són estudiants?

 20. 42 català
  Març 19, 2009 a les 11:37 pm

  Ànims des de Lleida! La lluita és el camí!

 21. 43 coacciouab
  Març 20, 2009 a les 8:02 am

  Doncs ara que ho dius, com a associació, el SEPC rep subenció de la UAB (a la nostra universitat), nohe pogut indagar més a fons però ja comprovaré si al ser a tota Catalunya i si té estatuts i està donada com a associació rep fons públics de la Generalitat.

  Ara, els aproximadament 150.000€ que li costa anualment a la universitat treure les pintades no es descompta d’aquestes subvencions.

 22. 45 arnau
  Març 20, 2009 a les 9:02 am

  Només la baixesa moral i la prepotència del qui se sap salvat i sense problemes per tota la vida pot fer venir aquí a aquest voltors. Des del seu bonic pedestal folrat d’euros es permeten donar lliçons a aquells que, fent un gest de sacrifici que els honora com a persones, miren més enllà del seu melic, com en Tomàs. El gest de’n Tomàs els molesta sobretot perquè posa en evidència la seva mesquinesa i profund egoïsme. Els estàs deixant en evidència. Hi ha gent que sí que ho dóna tot i ells no ho farien mai, ni per sa mare. I constatar que ets un macarra, humanament parlant, per força t’ha d’irritar.

  Tomàs, segur que no t’afecten però, per si de cas, estigues segur que humanament els dones mil voltes.

  • 46 Ferran
   Març 20, 2009 a les 9:45 am

   Mil voltes.. saps quants euros té en Tomàs? Doncs calla la boca.

   • 47 tomàs
    Març 20, 2009 a les 5:00 pm

    I tu que saps quants en tinc? Perquè si en tinc molts, com deixes entendre, podries dir-me on els tinc? Si et plau és clar.

    Si no és així, treballa’t una mica més els arguments, perquè de demagògia en sabem fer totes.

    Salut!

 23. 48 Gemma
  Març 20, 2009 a les 9:56 am

  Quina pena que em feu tots els que defenseu la brutal acció policial d’ahir. Però bé, tampoc esperava menys de vosaltres.
  Molts ànims a tots aquells qui van patir les conseqüències directes d’un sistema en el qual diguem-ho clar d’una vegada: no hi ha democràcia, ni llibertat d’expressió! I evidentment també molts ànims a en Tomàs!

  NO A BOLONYA
  NO A LA REPRESSIÓ
  CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!

 24. 50 x
  Març 20, 2009 a les 2:18 pm

  La primavera està a punt de començar i les orenetes tornaran!

  Ai, perdó, que no parlavem d’això… [llegiu-ho amb ironia]

  No a Bolonya!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


Contacte:

vagadefam@gmail.com
Anuncis

%d bloggers like this: