17
març
09

Vintitresè dia de vaga de fam (17 de març)

Avui he dormit fins més tard, estava força cansat i necessitava descansar. Com que ara bec motla més aiga, durant la nit he de trencar el son un parell de vegades per anar al lavabo, cosa que també dificulta que descansi adequadament. He recuperat les forces fins acabada la tarda, quan m’he començat a trobar xafat i cansat i he decidit estirar-me al llit una estona i intentar dormir.

Ha sigut un dia força mogut, avui començava la vaga de tres dies a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB i durant el matí els de lletres han estan fent piquets a la facultat per tal de que els esquirols no fessin boicot a la vaga. Sí, he dit esquirols, evidentment, perquè tots aquells estudiants que, malgrat haver decidit en assemblea fer la vaga, decideixen anar a classe alegant el seu dret individual de fer classe, estan boicotejant la decisió col·lectiva d’una assemblea molt més representativa que el propi interès.

Durant el dia he anat notant les cames carregades a mesura que anava fent viatges al lavabo. Realment arribo a anar molts cops al lavabo i com que durant el dia he d’anar al lavabo de l’altra banda de l’Edifici d’Estudiants doncs es nota més, el que tinc més aprop està a la sala on fan teatre, dansa i altres coses divertides i només faltaria que entrés a molestar. Al matí he notat que el mal de cap m’havia marxat, però cap a la tarda m’ha tornat a venir. També he tingut molèsties a la part dreta de la panxa, a mitja distància entre la cadera i les vertebres.

A la tarda quan ha vingut el metge li he estat comentat les diverses molèsties que vaig tenir ahir i les que tingut avui. S’ho ha estat mirant, m’ha repetit el que em va dir l’altre metge diumenge: he entrat a la quarta setmana de vaga de fam i és normal que comenci a notar canvis. M’ha recomanat repós, ha escrit un comentari al full de seguiment i després ha anat a parlar amb el grup de suport.

Just en aquell moment hi havia esperant a fora dos periodistes del diari Avui Sabadell. Ja havien vingut darrerament, i venien per fer-me quatre preguntes de com estava anant tot. Avui també he tingut l’agradable visita d’un company que ha tornat de Galicia i ara està uns dies per aquí fins que torni a marxar cap a Irlanda. Ha estat tot el matí i part de la tarda fent-me companyia. A la tarda hem anat a fer un vol.

El cap vespre també ha sigut entretingut, en poca estona hem rebut, primer, la notícia que el deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres tenia intenció d’enviar els Mossos d’Esquadra a desallotjar la facultat. Poc després, hem rebut, també, la notícia de que 20 Mossos d’Esquadra amb passa muntanyes s’enduien n’Enric Duran de l’edifici històric de la UB.

Un dia mogut, doncs. Demà també serà mogut, de bon dematí hi ha convocat el Claustre de laUAB i a les 12 ve Mayesling Rojas Villasmil, adjunta del gabinet presidencial del govern veneçolà, a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia a parlar sobre la revolució Bolivariana. Una xerrada que segurament serà molt interessant. Bé ja veurem demà com va tot, estic força espés avui.

Anuncis

24 Responses to “Vintitresè dia de vaga de fam (17 de març)”


 1. 1 Joan Xammar
  Març 18, 2009 a les 12:02 pm

  Victory in UB! Let’s go! Wonderful work of Mossos! Ja era hora, ostres!

 2. 6 joan
  Març 18, 2009 a les 1:09 pm

  He vist el video del link que publica “ianu”. Formidable actuació dels mossos. Els mossos han apartat amb educació als estudiant que obturaven la gran via i el carrer aribau. Tot seguit alguns estudiants han començat a tirar cadires de la terraça del bar (estudiantil). Tirar cadires de ferro contra una persona! Tan de bò tots els del sepc i del moviment “estudiantil” fossin com tu, Tomàs, es tanquéssin en una petita habitació i no protagonitzesin actes de barbarie. No a la violència!

  • 7 Joan Xammar
   Març 18, 2009 a les 9:17 pm

   Felicitacions a l’oficial que manava la força: tot un senyor!
   I no era fàcil fer fora aquests violents.
   L’actuació de la policia: proporcionada i valenta.

 3. 8 estudiant
  Març 18, 2009 a les 2:50 pm

  lamentable l’actuació del govern tripartit
  mossos = assassins

 4. 11 Sergi Carreto
  Març 18, 2009 a les 2:58 pm

  Vinga Tomàs, com ke no disposso de internet, no m’enteru gaire de com van les coses.
  Jo casi kada semana baixo a barna desde la Pobla, aixi ke si et fa falta alguna cosa ja saps!!!
  Salut!

 5. 12 bolonyabcn
  Març 18, 2009 a les 3:18 pm

  Ja era hora que els dessallotgessin! Aneu-vos a dormir a casa vostra i deixeu estudiar als que volen tenir un futur! La imatge del vostre “col·lectiu revolucionari” fa pena. . .
  M’unieixo al primer comentari: Ja era hora!

  • 13 Joan Xammar
   Març 18, 2009 a les 9:15 pm

   En efecte, ja era hora. He estat repassant diversos videos i l’actuació de la policia ha estat realment professional. Primer m’ha semblat que repartien força, però la provocació d’aquests especialiste en violència barata ha estat realment forta.
   Ridícula la contraposició porres/llibres.
   Felicitacions als mossos, especialment a l’oficial que manava la força: tot un senyor!

 6. 14 Joan Cervera Punyent
  Març 18, 2009 a les 3:48 pm

  Hola,

  Heu vist els videos, sobre la càrrega policial, penjats en diversos diaris electrònics (el pais, la vanguardia, avui, periodico, 3/24)?
  En varis videos d’aquests diaris surten estudiants demanant al “moviment” “estudiantil” que parin de molestar-los i que els deixin excercir el seu dret d’anar a classe. Per sort, en aquest medis, ha quedat palesa la opinió de la majoria, la majoria, la majoria dels estudiants. Tot i que que no pengem pencartes i empastifem les partes de propaganda, la majoria dels estudiants mostrem la nostre opinió estudiant i assistint a classe. Així, que no ens tildeu de ignorants i passius, que no ho som pas.

  Heu llegit les declaracions de l’excelentíssim rector Dídac Ramírez (“excelentissim” és el tracte oficial que se li dona a un rector)?
  En aqestes declaracion deia, entre altres coses, que el dimarts va tenir lloc una agressió per part d’un dels piquets de la facultat d’historia de la UB a un alumne. El piquet va partir-li el llavi al alumne que volia circular lliurement. (Aquesta és!, la seva democràcia!)
  Crec que el moviment estudiantil no existeix, i que el que es veu en els videos és pura barbàrie protegonitzada per persones que diuen estudiar. Els estudiants estudiem, i no ens dediquem a pegar els agents de l’ordre.

  En el video publicat per Ianu, es veu un excel·lent i educat comporament policial i cadires de ferro llençades per part dels “estudiants” contra els caps de la policia. No a la violència. Tan de bò tots els membres del SEPC fossin com tu, Tomàs, es tanquessin en una petita habitació i no protagonitzassin actes de violència. Animo a tots i cada un dels membres del SEPC a que segueixin l’exemple d’en Tomàs: busqueu una petita habitació i tanquevos-hi siusplau!

  Per últim, m’expressaré en els termes que ho fa el SEPC, amb un slogan:
  Carpe libertatem! No al col·lectivisme i sí a la llibertat individual! Si a bolonya!

  Joan

  P.D.: abans dacusar-me de feixista, torneu a llegir el que he dit ;).

  • 15 Joan Xammar
   Març 18, 2009 a les 9:22 pm

   No et cansis. Aquests no saben què és la llibertat individual. Nosaltres sí. Visca la llibertat! Mori el feixisme dels perroflautas! Un gran petó als mossos que avui s’han jugat la pell pels estudiants de Catalunya!

 7. 16 Raúl
  Març 18, 2009 a les 4:48 pm

  Palabra de esquirol:

  Durante todo el curso pasado y lo que va de éste, casi cada vez que ha habido una huelga me he encontrado frente al mismo dilema, un dilema que nace del hecho de estar ideológicamente cerca de los “antibolonia” -es decir, que yo también creo que el EEES y todo el rollo subsiguiente van encaminados a hacer de la universidad una herramiento idónea para el sistema capitalista- pero también tener la convicción ideológica de que esto es imparable -y no hablo sólo de bolonia, hablo del obsceno mundo que hemos construido y que, a mi modesto entender, ya no tiene solución-.

  Claro, apoyar una huelga que consideras inútil y poco efectiva, es en cierto modo hipócrita en tanto que simplemente me estaría dejando llevar por una cierta inercia ideológica. Actitud hipócrita en la que me he mantenido en todas las jornadas de protesta que en la facultad de letras de la autónoma nos ha tocado padecer.
  Ante lo de ayer y hoy me cabreé un poco. Lo de ayer y hoy -17 y 18 de marzo- es lo que yo llamo “el suplemento literario” –o histórico o filosófico o humanista- a la huelga de educación convocada para el jueves 19. A saber: ante la convocatoria de huelga, la asamblea de letras decide –a propuesta de la coordinadora de asambleas- hacer un par de días de huelga suplementarios, no vayan a pensar por ahí que somos como el aborregado resto de estudiantes.

  Lo de la asamblea de letras es un término quizá un poco difuso que convendría concretar en números –porque, vaya, una cosa es que seamos de letras y otra que no sepamos contar-. La propuesta de huelga fue aprobada, según el acta de la asamblea, por 127 votos a favor, 12 en contra y 21 abstenciones. Claro, uno que, como ya he dicho, es de letras, tiene la fea costumbre de, además de mirar los números, leer la letra que a éstos acompaña, y la letra dice que, la propuesta que se votó –y que fue aprobada- fue la de hacer huelga el 17, 18 y 19; y parar las clases y hacer una manifestación en bcn el 19.
  En la práctica, lo que se ha hecho es ocupar la facultad durante estos tres días y parar –o al menos intentarlo- las clases durante toda la ocupación. Esta ampliación semántica de la propuesta votada se produjo, al parecer, en la comisión creada a posteriori que es donde, de hecho, se concretan las formas de la protesta. Es decir , hablando grosso modo, que en la asamblea primero se votan las propuestas y, una vez votadas, se decide en qué van a consistir exactamente esas propuestas.

  Ante el, a mi modesto entender, evidente descrédito que este tipo de prácticas lleva asociado –descrédito que, por otro lado, viene de lejos, sólo hay que recordar la musolinada del referéndum del semestre pasado-, me veo en la disyuntiva, el martes por la mañana, de decidir entre ser hipócritamente solidario y no entrar a clase o ser coherentemente egoísta y, con el cartel de esquirol en la frente, asistir al aula y esperar a que vengan los piquetes –dizque informativos-.

  En clase éramos unos quince. Según el portavoz del piquete, con nuestra agoísta actitud nos estamos cargando una acción COLECTIVA aprobada por la asamblea que, según los estatutos, es el órgano de representación de todos los estudiantes de la facultad. A mí se me plantean unas cuantas preguntas. ¿Cuántos individuos hacen falta para constituir un colectivo? ¿No es ir a clase una forma de posicionarse ante la huelga y expresar de esa forma tu opinión? ¿Por qué Moreso no tiene legitimidad como rector de la UPF debido a haber sido elegido con un número pequeño de votos y, en cambio, una asamblea formada por 150 personas sí que la tiene como representante de un colectivo de 4000 alumnos? ¿No es, en cierto sentido, una forma de voto ponderado el poder que tienen las comisiones para decidir realmente qué es lo que se hace por encima de las votaciones de la asamblea?

 8. 18 aida
  Març 18, 2009 a les 6:14 pm

  Ei. Jo no sóc de lletres ni critico la teva manera de pensar en cap moment, però no entenc com és que fiques aquest comentari aquí al bloc del Tomàs.
  No seria més fructuós que anessia a l’assemblea de lletres i ho exposessis?
  Bé, no vull crear conflicte, només és que penso que no és el lloc.

  • 19 Raúl
   Març 18, 2009 a les 6:43 pm

   Bueno, lo de ir a las asambleas de letras lo tengo complicado por cuestiones laborales, y he creído pertinente poner aquí mi comentario porque la acción de Tomás se engloba en una lucha más amplia -creo yo- en la que se engloban también las huelgas que convocan las facultades y, además, no sé si te has leído el texto de hoy de Tomás, pero en el segundo párrafo habla de la huelga del día en filosofía y letras y de la acción de los piquetes “per tal de que els esquirols no fessin boicot a la vaga”. Creo que eso justifica la inserción de mi comentario, si bien admito que, al calor del teclado, quizá se me haya ido la mano y he acabado colgando un comentario un tanto excesivo en cuanto a sus dimensiones.
   Pido disculpas por la extensión, pero creo que el comentario en sí tiene aquí su lugar como respuesta a lo que Tomás dice.

   • 20 Joan Xammar
    Març 18, 2009 a les 9:23 pm

    No pidas disculpas, que ellos no las piden cuando amenazan y cuando ensucian.

   • 21 un alumno
    Març 18, 2009 a les 9:28 pm

    Que está pasado en tus neuronas ,que no sólo, son poco sensibles a una huega de hambre, sino que no estimulan tu lengua para que ejecute , estas simples palabras :- ¿Qué tal estás Tomas…? y luego explica lo que quieras …pedazo de egoista.
    Salut Tomas ,no te olvidamos,cuidate.

 9. 22 Coral
  Març 18, 2009 a les 10:58 pm

  Ei, jo sí sóc de lletres i us demanaria que respecteu l’assemblea. Les decisions que es prenen són totalment legítimes i representen totes les estudiants de la facultat. Si no estàs d’acord, pots anar-hi i expressar la teva opinió, seras ben rebut. A més, els piquets en cap moment no han amenaçat ni agredit cap estudiant.

  D’altra banda, em sembla vergonyós que un estudiant o, simplement, una persona pugui defensar i justificar l’actuació dels mossos. Han carregat contra un grup d’estudiants que es reivindicaven pacíficament i això no té cap sentit. A més, jo hi era a la concentració que s’ha fet a les dotze davant el rectorat de la ub i us puc assegurar que ningú volíem agredir cap mosso ni fer cap acció violenta.

  Finalment, molts ànims Tomàs!! I sort amb la teòrica del cotxe!!!

 10. 23 estudiant comcal
  Març 19, 2009 a les 12:10 am

  Escolta noi, ja n’hi ha prou de tanta tonteria, no? Vinga va, que no ets el salvador de ningú tu. Deixeu-vos de tonteries, que per 4 antisistema q sou estem tots els estudiants aguantant dia si dia tb les vostres animalades.

 11. 24 estudiant filosofia i lletres
  Març 19, 2009 a les 10:57 pm

  …..Jo vaig ser una de les “esquirols” com diu en Tomàs ja que dimarts vaig anar a classe, i logicament els piquets ens van desallotjar….Jo ho sento molt però el semestre passat ja va ser una presa de pel…jo vaig recolzar la ocupació però després de veure que per nadal = vacances…i per examens tothom marxava cap a ksa en comptes de seguir ocupant. Quan hus interessa be que marxeu però a l’hora de clases ocupem la facultat!!!….. I respecte el que l’assamblea representa a tots els estudiants….jo no tinc tant clar, per lo menys a mi no…i no em convenç la idea d’anar-hi i dir la meva perque ho he provat i si algo no els hi agrada se’t riuen a la cara i suden de tu.
  Per acabar dir que VAGA sempre és una cosa opcional, no obligatoria.-….i de la mateixa manera que a l’assamblea van sortit vots a fabor de la vaga, també en van sortir en contre, i aquestes persones contraries a la vaga no han d’estar obligades a fer-la!!

  saluuts!!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


Contacte:

vagadefam@gmail.com
Anuncis

%d bloggers like this: