05
març
09

Salut de l’11è dia de vaga de fam

sin-titulo-2sin-titulo-1 dscf2404

Pes: 53.7 Kg

Temperatura: 36.1º

Pols: 58 pulsacions/minut

Tensió: 89 (màxima) i 55 (mínima)

Cetonúria: nul·la (matí) i nul·la (vespre)

Anuncis

7 Responses to “Salut de l’11è dia de vaga de fam”


 1. 1 Valencià
  Març 5, 2009 a les 3:05 pm

  En primer lloc tot el meu suport al Tomàs! Una forta abraçada des de València.

  Crec que aquells que critiqueu la seua decisió no acabeu d’entendre la gravetat que suposa aquesta convergència europea i la liberalització definitiva del mercat de l’ensenyament superior. El dret a l’educació és una victòria històrica aconseguida a base de moltíssimes lluites, amb detinguts i morts inclosos, i perdre aquest valor públic, entenent com a públic no solament la seua titularitat estatal, és una amenaça molt greu per al conjunt de la societat.

  Potser la decisió de Tomàs no és fruit d’un malestar personal, no està en vaga de fam per una qüestió individual (“no tinc treball, no puc menjar, estic a la presó…”), però no per això és menys legítima o més absurda. Els seus motius són molt més que això, és una resposta a una amenaça al conjunt de la ciutadania, que veu com paulatinament uns drets aconseguits al llarg de dècades (sanitat, educació, habitatge,…) es veuen engolits per les dinàmiques del mercat.

  Per últim m’agradaria saber quins són els aspectes positius del Procés de Bolonya, porte uns quants anys investigant sobre les dinàmiques de l’ensenyament superior i no conec cap aspecte positiu fruit de les declaracions de ministres. M’avance i vos ja dic que no em parleu de mobilitat, harmonització de titulacions (4+1???), innovació, Suplement Europeu al Títol,… ja que són qüestions molt anteriors a l’EEES i és vergonyós i indignant que els pro-bolonya tracten d’apropiar-se-les.

 2. 2 Pau
  Març 5, 2009 a les 5:08 pm

  El que és vergonyós i indignant és que mitjançant lluites estèrils dins un campus universitari s’intenti fer pròpia no només la defensa d’uns determinats drets, sinó dècades de lluita social.

  En Tomàs s’erigeix com a salvador i màrtir d’una causa en què molts altres han lluitat d’una manera molt més seriosa i amb menys afany de protagonisme (vegis l’allau de pintades i cartells a la universitat, la web estil gran-germà, les rabietes per no aparèixer a tv3…) i on han participat d’una manera més humil i menys polititzada.

  Llegeixo aquest blog perquè em preocupa la salut d’en Tomàs així com em preocuparia que demà decidís immolar-se davant de rectorat. Però veient la tossuderia amb què respon a determinats comentaris de precaució i a alguns missatges de suport que diuen coses com “Sabem que tenim la raó”, començo a pensar que el Sepc està creant una nova espècie de Talibans-Jarrai amb qui serà molt difícil de raonar…

  • 3 vagadefamperlauniversitatpublica
   Març 6, 2009 a les 12:52 am

   Primer de tot, hauries d’informar-te sobre què és una vaga de fam, quan entenguis la finalitat d’una vaga de fam per motius polítics, possiblement no faràs segons quines afirmacions fruit de la ignorància. Segon, estaria bé que expliquessis en què et bases per determinar què és més o menys polític; dono per fet que no ets dels que diuen que existeixen lluites despolititzades. Tercer, l’assumpció de la defensa de determinats drets és un fet legítim, no té sentit no poder-se fer propis la defensa de determinats drets; ningú ha dit que sigui l’únic, però si que els pugui reclamar. Quart, de què parles quan dius “dècades de lluites socials” el teu discurs està construït a base de tòpics, buit de contingut i de sentit.

   M’encanta com assumiu el vostre paper de control social dins de la societat, realment és força interessant les vostres actituds vers la vaga de fam, dignes d’un estudi sociològic.

   • 4 Pau
    Març 6, 2009 a les 9:07 am

    1. No has entès res.
    2. Era d’esperar.
    3. Dius “el teu discurs està construït a base de tòpics”, has analitzat mai el teu?

 3. 5 Lídia
  Març 5, 2009 a les 7:25 pm

  Ostres, Tomàs, ets un exemple a seguir! Em sorprèn que realment estiguis tan bé, l’altre dia vaig venir amb Joana i et vaig veure molt ferm. Ànims i endevant! I encara que TV3 i altres medis de des-informació no publiquin res de tu, la gent sap el que es cou a la UAB… i crec que t’has de sentir orgullós del que fas. Una abraçada des d’educació!

 4. Març 5, 2009 a les 8:09 pm

  la desaparició de bolonya és més important que la teva pròpia vida?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


Contacte:

vagadefam@gmail.com
Anuncis

%d bloggers like this: