02
març
09

La CUP Berga es solidaritza amb en Tomàs

Avui fa una setmana que l’estudiant berguedà va començar la vaga de fam indefinida per una universitat pública, de qualitat i popular. Ahir va poder veure els seus pares. La CUP de Berga ha emès un comunicat on es solidaritza amb l’estudiant Tomàs Sayes que porta una setmana en vaga de fam a la Universitat Autònoma de Barceloba (UAB).

Per a la formació independentista “cap persona desitja arribar a un nivell de lluita extrem com és una vaga de fam, però conscients dels motius que l’han portat a aquesta situació: recolzem i compartim plenament els objectius que persegueix i enviem una abraçada solidària al nostre company, perquè ell és un exemple de dignitat, compromís i rebel·lia”.
La CUP de Berga assenyala que des de fa temps els i les estudiants de les universitats d’arreu dels Països Catalans estan lluitant per paralitzar l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) i per iniciar un procés de debat profund sobre el rumb que ha de prendre la universitat. La resposta de les institucions implicades ha estat sempre la negació del diàleg i la repressió.

vagafamRepressió, segons la CUP ha pres forma de violència explícita en el cas de les càrregues indiscriminades dels Mossos d’Esquadra el 4 de març de 2008 a la facultat de Lletres de la UAB o recentment a la UPF per desallotjar l’ocupació simbòlica d’un grup d’estudiants.

És per això que per la CUP, la vaga de fam s’emmarca en un context de protestes generalitzades encapçalades pel moviment estudiantil i de forma especialment intensa durant els darrers mesos amb diverses ocupacions de facultats, mobilitzacions i amb el rerefons d’estudiants expedientats i sis expulsats de la Universitat Autònoma de Barcelona.

I considera que és necessari que s’aturi la criminalització que pateixen els estudiants crítics amb l’EEES , la readmissió dels sis estudiants expulsats, la retirada de les sancions imposades als alumnes de la UAB i el compromís de no utilitzar més mesures coactives ni la violència contra el moviment estudiantil.

Anuncis

5 Responses to “La CUP Berga es solidaritza amb en Tomàs”


 1. Març 2, 2009 a les 5:21 pm

  Des del berguedà: ESTEM AMB TU! MOLTS ÀNIMS!!!

  TOTS I TOTES CONTRA BOLONYA!

 2. 2 reusenc
  Març 2, 2009 a les 7:22 pm

  Tot el suport des de REUS!!

  TOTS I TOTES CONTRA BOLONYA!

 3. 3 Bel
  Març 2, 2009 a les 7:53 pm

  Molta Força i Molts d’ànims desde Mallorca!!!
  ATUREM BOLONYA!

 4. 5 Girona
  Març 2, 2009 a les 11:08 pm

  Solidaritat des de Girona!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


Contacte:

vagadefam@gmail.com
Anuncis

%d bloggers like this: