27
febr.
09

Quart dia de vaga de fam (26 de febrer)

De matinada, cap a les 6 del matí, ens han despertat per no sé quin merder de dos cotxes mal aparcats, per veure si els cotxes eren nostres. Després de desvetllar-me, em va costar tornar-me a dormir, tenia molèsties, encara del dia anterior, a les cames. Quan he aconseguit adormir-me, al cap de poc, cap a quarts de nou del matí, han tornat a despertar-me. Aquest cop, però, eren els metges de la UAB que venien a fer-me la “visita”. Tot i la insistència dels meus companys que els hi deien que estava dormint, han insistit, amb un to de veu alt i atansant-se cap a mi, han aconseguit el que buscaven. Després de torna’ls-hi a comunicar que no acceptàvem els seus serveis, han marxat.

Plantejar-se continuar descansant, era impensable. Seguidament, hem procedit a fer les proves rutinàries del control mèdic. Tot ha sortit bé, amb la sorpresa del pes, com algun comentari ha apuntat. Insòlit engreixar-se en vaga de fam, hem trucat al metge i ens ha comentat que podria ser per l’increment brusc de sucre del dia anterior i l’increment d’aigua presa. No deixa de sobtar, però, el fet.

El mal muscular m’ha anat marxant i el segon cop que m’he llevat ja no tenia tantes molèsties. Tot i així, m’he llevat una mica tapat, com si estigués covant un constipat. A mig matí va venir la Comissió de Difusió de la vaga de fam per ensenyar-me el logotip que volien fer servir per difondre la vaga. Després de demanar l’opinió a tothom que anava entrant i de realitzar alguns canvis, finalment, han tancat el tema i han començat a fer-ne difusió. Es veu que també han creat un fotolog de suport a la vaga de fam amb el nom “suport al Tomàs de la UAB”.

Durant el matí ha anat passant molta gent de les assemblees, tots anaven molt atabalats perquè avui realitzaven el carnestoltes. El carnestoltes començava a migdia. Durant el matí també es van acostar uns estudiants de comunicació que em demanaven el meu vist-i-plau per poder fer un treball sobre la vaga de fam que els havia demanat el seu professor. Hi he accedit i hem quedat que ja tornarien a passar.

La indignació del dia ha sigut la persistència, per part del rectorat, de continuar silenciant la vaga de fam. Hi estan destinant hores i diners per evitar haver de fer front al problema. Com l’any passat realitzaven Consells de Govern amagats sota el refugi de cossos antiavalots dels Mossos d’Esquadra com si no passés res, avui continuen en la mateixa línia, remarcant la distància entre el rectorat i la realitat.

Avui també ens han informat que a les 5 de la tarda es tancaria l’Edifici d’Estudiants pel tema del carnestoltes, que ha estat prohibit per la UAB. Hem hagut de realitzar una llista amb noms i cognoms de les persones que havien de venir-me a veure i les que es quedaven a dormir. Aquesta mesura ha anat acompanyada d’un augment notable de seguretat de la UAB i de membres dels Mossos d’Esquadra de paisà. Sembla que els ha quedat clar les reivindicacions de la vaga de fam.

Abans de tancar han passat companys de l’Ateneu Popular Olvanès ha veure com estava i a donar-me suport. He aprofitat per posar-me al dia de com estan les coses a la comarca. Sembla ser que demà hi ha reunió de la Coordinadora de Defensa del Berguedà i que possiblement també hi assistirà l’Assemblea per l’Ensenyament Públic al Berguedà.

A la tarda vespre ha vingut un dels metges per veure com estava. M’ha fet un reconeixement general del meu estat, ha mirat el seguiment mèdic (pes, tensió arterial…). Després de parlar una estona, i de fer un plàning de qui vindria el cap de setmana i la setmana que ve. El metge m’ha recomanat que faci algunes caminades de tant en tant.

Després ha vingut mon germà, que es veu que ha passat molta estona a baix a la porta per poder entrar. Com que havíem fet una llista de noms i no hi comptàvem amb el meu germà, els de seguretat no el deixaven entrar. Finalment el meu germà ha hagut de presentar el document d’identitat per tal de que el de seguretat entengués que era mon germà i que no tenia sentit que no el deixessin entrar.

Quan ha marxat mon germà, fent cas al metge, hem anat a treure el cap a la festa del carnestoltes que es realitzava a la Plaça Cívica. Es veu que al principi han llegit un manifest de suport a la vaga de fam. Hem baixat i hi havia força gent. Hem passejat una mica per allà, hem parlat amb gent que corria per allà. En aquell moment ha trucat el meu altre germà per veure com estava. També ha trucat el Regió7 (diari que es reparteix al Berguedà i rodalies) per veure si podien venir a fer una entrevista demà.

I bé, el dia ha sigut tranquil·let, molt diferent de demà que pinta que serà un dia molt atrafegat. No voldria acabar, però, sense agraïr a totes aquelles persones que, malgrat la censura imposada pel rectorat, fan el que poden perquè cada dia la UAB estigui a rebentar de pancartes i cartells de suport a la vaga de fam. Estic molt cansat, i ja és hora que vagi a dormir.

Anuncis

2 Responses to “Quart dia de vaga de fam (26 de febrer)”


  1. 1 Marc
    febrer 27, 2009 a les 4:59 pm

    un fotolog no!!!!!!!!

    un facebook!!! és un grup de facebook el que es diu “grup de suport a en tomàs de la UAB”


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


Contacte:

vagadefam@gmail.com
Anuncis

%d bloggers like this: