27
febr.
09

Cinquè dia de vaga de fam (27 de febrer)

El dia ha començat molt mogut, a quarts de 9 del matí han tornat els metges del rectorat sense picar a la porta i entrant parlant fort. Jo avui ja m’he enfadat i els hi he demanat perquè venien tan d’hora, que a veure si podien venir més tard. Menys comprensió, han mostrat qualsevol altra actitud, dient que ells ja fa estona que treballaven, jo els hi he respost que ells no estaven en vaga de fam i que necessitava descansar i no que em fotin aquests espants de bon dematí. Han al·legat que complien ordres i que vindrien igualment a aquesta hora. Després hem parlat amb l’Edifici d’Estudiants i ens han confirmat que vindran sempre a quarts de 9.

Després d’això, m’han posat al dia que ahir va resultar que certes persones no van poder accedir a l’Edifici d’Estudiants per no portar el carnet d’estudiant, malgrat estar a la llista que vam fer amb els noms de la gent que havia de venir.

Poc després, m’he anat a dutxar i a fer les proves rutinàries. En tot això, ha arribat el metge, i així ja hem aprofitat per fer el control mèdic general. Al mateix moment també ha arribat el director de la meva escola, no hi ha estat gaire estona, des que és director que va bastant de bòlit amb les reunions.

El matí ha continuat fent un repàs de l’actualitat. Com que també ha vingut l’Arnau, hem estat mirant les eleccions del rector de la UPF, tota la premsa coincidia en que en Moreso havia obtingut molt poc suport. També hem estat mirant els resultats del referèndum a la UB. Com abans, els mitjans eren clars plasmant els resultats contraris a l’aplicació de l’EEES, tret, com és de costum, del mitjà de desinformació anomenat “El Periòdico” que fent ús d’una gran creativitat capgirava els resultats i continuava en la línia de que el moviment contra Bolonya és una minoria ja que només hi havia participat un 20% dels estudiants. Poc en saben de la participació estudiantil aquests personatges, que no periodistes, perquè de seguida haguessin entés que aquesta xifra és més que alta. Estaria bé, però, que utilitzessin els mateixos criteris per valorar, per exemple, les eleccions al rector de la UPF, on segur que no coincideixen amb nosaltres que en Moreso no està legitimat per exercir com a rector de la UPF.

A mig matí, ha vingut, tal com van avisar ahir, una periodista del Regió7 per fer-me algunes preguntes relacionades amb la vaga de fam. Hem estat una estona responent-li les preguntes i parlant sobre com està anant tot. Després de marxar també hem mirat per internet la edició del Berguedà Actual on sortia un petit article sobre la vaga de fam i on també han posat una vinyeta relacionada amb la vaga de fam.

Al migdia s’ha personat la cap de comunicació del Rectorat demanant explicacions sobre una pancarta apareguda a la Plaça Cívica on se la feia culpable, juntament amb la rectora, de la censura sobre la vaga de fam. Exaltada i molt nerviosa s’ha dirigit directament a un company per exposar-li el seu malestar i per comunicar que no podia tornar a passar. Jo després me la he trobat pel passadís i m’he posat a riure, ella a deixat anar un “No me hace ni …. gracia”. Doncs a mi sí i ric perquè la gent ocupa uns càrrecs i pren unes decisions i després no assumeixen les conseqüències, doncs mentre no dimiteixi del càrrec, ella, com els altres, són còmplices de la censura i, per tant, culpables.

En el mateix moment que passava això han arribat uns estudiants d’un màster de comunicació que estaven fent un seguiment de tots els temes de Bolonya i volien fer-me algunes preguntes. Han estat filmant, durant les preguntes i després, i finalment m’han donat ànims i han marxat.

Cap a mitja tarda han tornat a venir els serveis mèdics de la UAB. M’he tornat a negar a rebre la seva assistència mèdica i els hi hem comentat el que havia succeït el mateix matí. Els hi hem comentat que era absurd que estiguessin venint dos cops al dia, però efectivament ells en això no podien fer res ja que no era decisió seva. Finalment, molt amablement, ens han comentat que miraran de que al matí no passin tan d’hora.

Durant la tarda han vingut diversos mitjans de comunicació. Primer, ha vingut una periodista del setmanari Cerdanyola al dia. Després de parlar-hi una estona i de fer alguna fotografia ha marxat tot donant-me suport i ànims. Després han vingut estudiants d’UB Raval que a més venien com a La Directa. Aquests han tingut problemes a l’entrada perquè no els deixaven accedir. Han baixat un parell de persones i finalment han pogut accedir a l’Edifici d’Estudiants. M’han fet unes preguntes i hem estat parlant de com està el pati.

La resta del dia ha sigut força tranquil, he mirat el programa de Polònia d’ahir, perquè ahir no vaig poder-ho fer, i hem estat fent algunes partides a la botifarra (el metge m’ha recomanat que faci treballar el cap). De fet, no som gaires aquí perquè avui també es feia la festa per treure diners per les despeses dels expedientats i era preferible que estiguessin allà.

Avui estic bebent molta aigua, em noto cansat i els músculs carregats. Però demà serà un altre dia.

Anuncis

2 Responses to “Cinquè dia de vaga de fam (27 de febrer)”


  1. 1 Oleguer
    febrer 28, 2009 a les 12:40 am

    Força company, mai ens arrencaran l’esperaça, mai esborraran el somni, doncs sabem, que la nostra, és la causa compartida de molta i molta gent. La causa de la justícia, la solidaritat, la igualtat i la llibertat. Endavant amb aquest somni, mostra l’exemple: la teva lluita és la nostra lluita! i la de tanta gent!

  2. febrer 28, 2009 a les 1:24 am

    Tio, molts d’ànims company! Necessitam gent amb collons com tu per aturar aquest puta procés. Ànims desde Mallorca!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


Contacte:

vagadefam@gmail.com
Anuncis

%d bloggers like this: